Een vliegvakantie boeken via Duitsland

Wanneer je een vakantie aan het plannen bent, weet je vast hoe erg de prijzen voor vluchten en hotels kunnen fluctueren.

Koop je de tickets vroeg, dan weet je vaak dat je qua prijs redelijk goed zit, maar dat je wel al erg vroeg vrij moet vragen en rekening moet houden met de vakantie.

Wanneer je juist te laat bent met boeken en je wel in het hoogseizoen zit, weet je dat de prijzen vaak steeds hoger worden.

 

Wacht je tot het allerlaatste moment, dan kun je geluk hebben om nog een last minute voor een mooie prijs te vinden, maar dit is erg onzeker. Wacht je zo lang en wil je toch op vakantie, dan loop je het risico dat je of heel veel gaat betalen of dat de bestemmingen die jij zou willen niet meer beschikbaar zijn.

Wil je echt goed op de lastminute aanbiedingen in kunnen spelen, dan is het belangrijk dat je uitermate flexibel bent. Zou je iets vinden voor de volgende dag, dan is het fijn als je meteen klaar kunt staan en kunt vertrekken, zou je iets vinden voor over twee weken, dan moet je daar ook maar toevallig vrij voor kunnen vragen. Zeker met kleine kinderen is het erg moeilijk om dergelijke last minutes te boeken.

Kijken naar andere alternatieven

Het is sowieso altijd aan te raden om vroegtijdig te beginnen met kijken naar vakanties. Probeer verschillende websites en reisbureau’s te vergelijken, maar probeer daarentegen ook weer niet te lang te wachten. Slechts één dag te lang wachten, kan soms al honderden euro’s verschil in prijs opleveren.

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die naar andere opties kijken. Wanneer je gaat zoeken, probeer dan bij de plaats van bestemming ook eens steden in andere nabij liggende landen uit. De prijs van een vlucht vanaf Brussel kan zomaar €100,- goedkoper zijn, dan wanneer je vanaf Amsterdam vliegt.

Daarnaast zijn er steeds meer mensen die ook vanaf Duitse vliegvelden vliegen. De prijzen in Duitsland liggen vaak lager, wat voornamelijk te maken heeft met het lagere belastingtarief in Duitsland, hierdoor betaal je in Nederland stukken meer voor het vliegen met budgetmaatschappijen dan dat je in Duitsland doet.

Düsseldorf International Airport

Één van de meest voor de hand liggende vliegvelden in Duitsland voor Nederlanders is Düsseldorf International Airport. Dit vliegveld is vanaf Nederland erg makkelijk te bereiken. Het vliegveld heeft een eigen treinstation, waardoor het makkelijk te bereiken is met de trein, maar ook over de A44 is het vliegveld snel te bereiken.

Daarnaast zijn er goede en goedkope parkeermogelijkheden voor parkeren op Düsseldorf Airport
Vanaf Düsseldorf  kun je vliegen naar meer dan 180 bestemmingen over de hele wereld. Wanneer je prijzen gaat vergelijken, zul je vaak zien dat vluchten vanuit Düsseldorf  naar bepaalde bestemmingen stukken goedkoper zijn.

Hou er dan bij de prijzen wel altijd rekening mee dat je extra benzine en parkeerkosten zult hebben.

Gerelateerde artikelen

FemNa40