Het Geschenk

Het is weer de maand van de geschenken. Diep van binnen voelen we een onrust, een niet te verklaren opwinding, meestal een herinnering uit onze kindertijd.

Vooral de avond vóór de dag dat we cadeautjes kregen, konden we niet slapen en sloeg onze fantasie op hol.

We droomden over alles wat ons morgen gelukkig ging maken.

 

Voldeed wat wij kregen echt aan al onze verwachtingen? Waren we echt blij of waren we een beetje teleurgesteld als we ons prachtig verpakte presentjes hadden uitgepakt? Viel het niet tegen ondanks de opwinding van het moment?

Gelukkige momenten gaan snel voorbij. Hoe komt dat toch? Geluk is een emotie van het wenslichaam van het ego en het ego zoekt altijd iets buiten zichzelf voor een gevoel van voldoening. Het ego verwacht iets van iemand, van iets of van een gebeurtenis.

Steeds weer krijgen we de bevestiging dat de illusie van de materiewereld geen blijvende vervulling en blijvend geluk brengt. Het is een energie die voortkomt uit een gevoel van gebrek buiten onszelf. We richten onze emoties naar buiten, naar iets of iemand anders, in de hoop dat diegene iets kan en zal doen of ons iets kan en zal geven waar wij zelf niet toe in staat denken te zijn. We kunnen dit veranderen door te leren een liefdesverhouding met onszelf aan te gaan.

Vreugde

Vreugde daarentegen is een emotie van de ziel. Als we steeds leren afstemmen op het gevoel van harmonie tussen onze ziel en onze geest, leren we af te stemmen op ons Hogere Zelf. Zelfs de meest gewone en zelfs vervelende omstandigheden kunnen dan met vreugde worden ervaren. Uiterlijke omstandigheden spelen dan geen rol meer.

Vreugde wordt een permanente staat. We zullen dan in de liefde of zelfs wanneer we ongewild alleen zijn, een blijvende vrede kunnen voelen in ons hartcentrum, zelfs wanneer de omstandigheden veranderen en we mogelijk gaan twijfelen zullen we snel weer terugkeren naar ons harmonieuze hartcentrum en zal het gevoel van afhankelijkheid van de buitenwereld verdwijnen. Dit zal een natuurlijke emotionele houding worden.

'Wat je denkt dat vormt zich' gaat nu ook een positieve rol spelen. Door deze vredigere 'staat van Zijn' neemt het doemdenken af en zullen liefdeloze, negatieve gedachten niet langer worden uitgezonden en dus ook niet meer bij ons terugkeren. We trekken nu alleen nog situaties aan die zijn afgestemd op onze nieuwe, innerlijke, harmonieuze trilling.

Door de nieuwe verhoogde trilling van deze tijd komen we ook in een hogere collectieve resonantie, wat ons een extra gevoel van gelukzaligheid zal brengen. Eenmaal verbonden met deze energie zullen uiterlijke gebeurtenissen geen invloed meer op ons hebben en zal een toestand van rust tot de kern van ons fysieke bestaan doordringen.

Dit, in combinatie met de nodige zelfbeschouwing, zal ons de patronen duidelijk maken, die steeds herhalende levenslessen en lijden veroorzaakten. We zullen het doel van ons leven ontdekken en onszelf bevrijden van het rad van karma. Dit geschenk ligt op ons te wachten om de strik er af te halen en uitgepakt te worden.
We moeten het wel zelf uitpakken.

Ware kern

Eenmaal in deze energie kunnen we de ware kern van onszelf niet meer ontkennen. Ervaringen die door de eeuwen heen waren opgebouwd en in het verborgene van ons onderbewustzijn lagen te schreeuwen om gezien te worden, kunnen nu naar ons bewustzijn worden gebracht.

Om onze Goddelijke essentie te kunnen zien moeten we eerst, in liefde, alle pijnlijke, afgewezen en ontkende delen in onszelf bevrijden die chaos en ongemak veroorzaakten in ons lichaam en in de uiterlijke wereld.
We kunnen dit doen door een reis door ons innerlijk te visualiseren.

Schoonheid

Waar het ego zich altijd zal laten bevestigen door uiterlijke schoonheid, zal Ware schoonheid zich alleen laten bevestigen door innerlijke schoonheid. Alleen door te werken aan oude processen, die liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn, kan dit herkend worden.

Wanneer we al eerder vol ijver hebben gewerkt aan een liefdevol, vergevend karakter en de weg van niet-oordelen zijn ingeslagen door één te blijven met de ziel of het Hogere zelf, zullen we gemerkt hebben dat conflicten en angstige gebeurtenissen geleidelijk zijn verdwenen of minder voorkwamen in onze omgeving.

Met een liefdevoller hart staan we niet meer toe dat uiterlijke gebeurtenissen een negatief effect kunnen hebben op onze nieuwe, Hogere Werkelijkheid (de vijfde dimensie), die zich in onze diepste kern heeft ontwikkelt en zich naar buiten heeft verspreidt. Eerst beïnvloedt dit ons lichaam, dan ons huis en onze familie en vervolgens de buurt, de woonplek enz.

Als deze nieuwe werkelijkheid zich ook verbindt met andere Lichtwerkers zal de collectieve Kracht steeds sterker worden en zal deze nieuwe liefdevolle gedachtenkracht een totaal nieuwe gedachtewereld creëren. Door ons hierin te trainen, worden we sterkere strijders van het Licht en de bewakers van positiviteit.

Met het Kosmisch web van dit nieuwe geestelijk verfijndere bewustzijn zal de kloof steeds groter worden tussen de ego-denkers en de Lichtwerkers. 'Oude' ego denkers zullen steeds ongemakkelijker, minder tevreden en gefrustreerder worden en zullen zich uiteindelijk gedwongen voelen het Licht en de Waarheid te aanvaarden.

Het blijft wel altijd een eigen keuze door de wet van de vrije wil. Heb je eenmaal gekozen voor het Licht dan zullen er wonderlijke dingen gebeuren. Kies je er niet voor dan zal je mogelijk in de driedimensionale 'gevangenis' van duisternis en negativiteit blijven en dit als steeds strakker en beperkter gaan ervaren.

De keuze om oude denkpatronen niet los te laten zal deze zielen niet bevrijden en de voortgezette,
oude denkvormen zullen negatieve gebeurtenissen steeds opnieuw laten herhalen.

December lichtmaand

In deze lichtmaand kunnen wij onze liefdevolle gedachten van vrede uitzenden en hun magische krachten afwachten. Het is wel belangrijk om te weten dat geen enkel doel wordt bereikt als onze emotionele- en mentale lichamen steeds weer verstrikt raken in dezelfde beperkende, negatieve energie als die niet is opgeruimd.

Meesterschap krijgen over onze nieuwe situatie zal onze verlichting bespoedigen en ook het bewaken van onze woorden en gedachten plus het bij elkaar komen van geestverwanten en hun liefdevolle gesprekken, zal alles versterken.

Dit is ons geschenk aan onszelf en aan de Aarde. De bedoeling van de geboorte van Jezus op Aarde was om de mensheid naar een hoger bewustzijn te brengen; 2000 jaar later is deze tijd van het Licht weer een geschenk aan de mensheid voor een nog hoger bewustzijn. Een geschenk van het Universum. Wij mogen het openen en kijken wat er voor ons in zit.

Controleer of op de verpakking van dit Lichtgeschenk staat: 'geschikt voor binnen en buiten' en laten wij allemaal onder de boom van Licht mogen ervaren dat het zichtbare Licht van buiten een reflectie is van ons eigen innerlijke Licht.

Hoe groter de Lichtervaring, hoe groter ons eigen Lichtvermogen. In deze ervaring ligt ons grootste geschenk verborgen.

Gerelateerde artikelen

FemNa40