Kerst ‘Verlichting’

Een ongelooflijk mooi, waargebeurd kerstverhaal verteld door een Amerikaanse dominee. Het verhaal speelt zich af in een plaatsje in noord Amerika. De kerk van deze dominee was leeggelopen en vervallen en door geldgebrek besloot hij samen met zijn vrouw de kerk met eenvoudige middelen op te knappen en in kerstsfeer te brengen.

Helaas sloeg het noodlot toe en werd door een zware sneeuwstorm een muur van de kerk zwaar beschadigd. Ten einde raad zocht de dominee naar een snelle, tijdelijke oplossing om een gat in de muur, dat was ontstaan door het noodweer, even tijdelijk te bedekken. 

Hij kocht op een kerstmarktje in het dorp een groot kleed, groot genoeg, om het gat in de gehavende kerkmuur aan ieders zicht te onttrekken. Het kreeg een plaats aan de muur vóór in de kerk, zichtbaar voor iedereen.

Initialen

Het was een gure donkere avond en plotseling ziet hij een vrouw die op laatste bus staat te wachten, maar deze was al vertrokken. Omdat het ijzig koud was nodigt hij de vrouw uit om in de kerk wat op te komen warmen en ze neemt plaats in de kerkbank. Als door de bliksem getroffen staart zij naar het net opgehangen, prachtige kleed en vraagt aan de dominee of er rechtsonder in het kleed initialen geborduurd staan.

Hij kan dit bevestigen. Inderdaad rechtsonder staan letters geborduurd. Het blijken haar eigen initialen. Het kleed was ooit van haar geweest en door haarzelf geborduurd. Het kleed kent een onwaarschijnlijke geschiedenis.

Oorlog

Vóór de oorlog woonde deze vrouw samen met haar man in Oostenrijk en omdat er gevaar dreigde, had hij haar aangeraden te vluchten. Ze liet haar man en alles achter. Na de oorlog hoorde zij niets meer van hem en door alle gruwelijke verhalen was ze ervan overtuigd dat hij omgekomen moest zijn. De dominee luisterde vol mededogen naar haar verhaal en omdat er geen bussen meer reden, bood hij haar aan haar naar huis te brengen.

Wonder

Kerstavond breekt aan en de kerkbanken stromen langszaam vol. Na de kerstdienst blijft er een man eenzaam op een bank achter. De dominee vraagt hem of hij iets voor hem kan doen. Ja, hij heeft een vraag: waar dat kleed vandaan komt en of er rechtsonder initialen geborduurd staan. Tot zijn verbazing kan de dominee dit bevestigen.

Dit moest het kleed van zijn overleden vrouw zijn, zij had door de oorlog alles achter moeten laten en moest hebben gedacht dat hij was omgekomen. Zij hadden elkaar nooit meer gevonden. Als door een engel aangeraakt vertelde de verbijsterde dominee dat hij onlangs de maakster van dit kleed ontmoet had en haar zelfs, ondanks de sneeuwstorm, naar huis had gebracht, waardoor hij nu wist waar ze woonde. Zo kon hij hem vertellen dat zijn doodgewaande vrouw nog in leven was en door dit wonder weer konden worden herenigd.

Het bestaan van de Schepper

Achter de schermen wordt ons leven gedirigeerd. Blijf zelf altijd in voorbereiding voor de verlangens van je hart. Op een dag, op de juiste tijd, zal ons verlangen worden beantwoord. Twijfel nooit aan je eigen kracht van creatie.

De Amerikaanse wetenschapper in de scheikunde en Nobelprijswinnaar dr. Smalley, heeft destijds ten overstaan van de hele wereld uitgesproken dat hij tot de conclusie is gekomen dat hij na een lang leven van ervaring het bestaan van een God, de Schepper niet meer kan ontkennen.

Tegen al zijn eerdere overtuigingen in deed hij op hoge leeftijd deze verbijsterende uitspraak, precies het tegenovergestelde van wat hij zijn hele leven aan zijn studenten had geleerd. Ten overstaan van de hele wereld sprak hij de simpele woorden:
'It’s true'!  Zijn hart had de strijd gewonnen van zijn denken.

Maar wat is Waarheid?

Het is dat wat een mens zelf ervaart, waar zijn ingeboren waarheidsgevoel ja tegen zegt. Door de groei van een mensenziel zal de waarheid steeds weer in een andere vorm aan ons verschijnen en deze nieuwe vorm zal weer die zielen aantrekken, die in diezelfde vorm zijn mee gegroeid. Daardoor zal ook ons uiterlijk leven steeds veranderen. Dit is groei!

Als we geen vertrouwen meer hebben in iets Hogers en zo de toekomst instappen, stoppen we geen kracht meer in het heden. Je hoeft iets niet te zien om het te geloven, je moet het geloven om het te kunnen zien.

Echte Waarheid is onvergankelijk en onveranderlijk en zal zich in afwisselende vormen tonen, die elkaar  wetmatig opvolgen. We kunnen deze Waarheid ons denken laten binnenstromen door af te stemmen op het heelal, de ruimte, de ether, als ware de kosmische krachtlijnen.

Uit de Grote Kosmische Zenders kunnen wij deze stroom opvangen en, na getransformeerd te zijn door de persoonlijkheid, weer worden uitgezonden naar anderen. Net als bij een radio kunnen we afstemmen op onze eigen frequentie.

We naderen de Kerst en iedereen viert de geboortedag van Jezus op haar eigen wijze. Spirituele verdieping heeft plaatsgemaakt voor culinaire verdieping en met een zee van feestelijke verlichting voeren wij een ware lichtmaterie competitie. De bescheiden echte brandende kaarsjes in de boom zijn uitgegroeid tot enorme lichtvervuiling. Je wordt er wel vrolijk van.

Helaas is alle materieverlichting maar tijdelijk; geestelijke verlichting is duurzamer. Dus denk niet alleen aan de binnen- en buitenverlichting, maar vergeet ook zeker de Bovenverlichting niet.

Ik spreek de wens uit dat ons bewustzijn dit Geestelijk Licht niet alleen met Kerst, maar alle dagen en jaren daarna in ons Verlicht mag blijven.

Gerelateerde artikelen

Anders bekeken

Door:

Er gebeurt veel in deze tijd! bij iedereen is het hard werken aan wat het leven ons momenteel brengt. Er worden op allerlei gebied verliezen geleden. Verlies van baan, geld, partner, huis enz enz. Hoe gaan we hier mee om

Lees verder

FemNa40