Wie kent de kracht van de ziel?

Hoe zal de wereld eruitzien als we allemaal leven vanuit ons Echte Zijn?

Dit kan alleen vanuit onze ziel, een gouden lichtwezen, die wij als mens alleen kunnen waarnemen met ons spirituele oog, het zogenaamde Derde Oog.

Met dit 'oog' kun je duidelijk waarnemen dat ieder mens een Gouden Lichtwezen in zijn lichaam draagt: de Ziel.

De plaats waar de ziel zich in het lichaam bevindt is afhankelijk van onze spirituele groei.

Zeven hoofdlocaties

Er zijn zeven hoofdlocaties mogelijk en bij iedere staat van de ziel past een eigen locatie:

 1. Vlakbij ons stuitje
 2. In de onderbuik
 3. Rond de navel
 4. In het hartcentrum
 5. In de keel
 6. In het hoofd
 7. Vlak boven het hoofd

Om een spiritueel leven te kunnen leiden is de plaats waar onze ziel zich in ons lichaam bevindt heel belangrijk.
Het opmerkelijke is dat de plek ons wat zegt over ons spirituele level, want hoe hoger de ziel zit, hoe hoger ons spirituele niveau. Noch onze persoonlijkheid, noch onze ziel kan deze locatie bepalen.

Kosmische geheugen

Alle ervaringen van de ziel liggen opgeslagen in het Kosmische geheugen de 'Akasha bibliotheek'; daar wordt beslist wat de plaats van de ziel gaat worden in ons nieuwe voertuig, het lichaam.
In deze Kosmische bibliotheek worden alle ervaringen bewaard van alle zielen, alles wat we in alle levens hebben ondernomen met ons gedrag, onze intenties en onze gedachten.

Van iedere ziel bestaat een boek in de 'Akasha Records', waarin onze goede daden staan genoteerd van liefde, zorg, compassie, vriendelijkheid en puurheid, maar ook onze negatieve daden zoals doden, stelen, vernietigen of misbruik.

De ziel draagt altijd een kopie met zich mee met alle gegevens. Een hoog ontwikkeld spiritueel wezen kan deze gegevens over de ziel daarin lezen, maar er is eerst toestemming nodig van de Bron om toegang te krijgen tot deze informatie.

De plek van onze ziel is bepalend voor de kwaliteit van onze levensreis. Veel spirituele leiders spreken over 'verlichting' van de ziel, maar wat is dat nu eigenlijk? 

Verlichting is afhankelijk van de staat van de ziel en waar deze zich in het lichaam bevindt. Voorwaarde is dat zij op de plek van het hart moet liggen of hoger. Als zij niet in deze lagen zit heb je nog geen verlichte ziel.

Ieder mens heeft een karakter. Sommige mensen zijn actief, anderen stil, de één heeft humor, de ander is serieus. Iedere ziel heeft zijn eigen karakter.

 • Zielen zijn onafhankelijk. De mens beschikt over een ziel, een geest en een lichaam, die los staan van elkaar maar toch verenigd zijn, omdat zij in hetzelfde lichaam zitten en met elkaar communiceren. 
 • Zielen hebben bewustzijn en intelligentie; ze denken en analyseren en kennen voor- en afkeur. De één houdt van reizen, de ander is gek op eten, sporten of lezen. Allemaal ervaringen die zich in honderden, zelfs duizenden levensjaren in de ziel hebben ontwikkeld. Het is belangrijk deze voorkeuren of afkeuringen te leren kennen, omdat met deze kennis ziel, lichaam en geest in balans kunnen worden gebracht. Ziel kent de emoties van geluk, vrede, verdriet of angst en kan ergens van onderste boven zijn.
 • Zielen bezitten een onvoorstelbare wijsheid. Als je geleerd hebt je spirituele communicatiekanalen te openen, zul je versteld staan hoeveel informatie de ziel in zich heeft. Het is één van je beste gidsen.
 • Zielen hebben ook een onvoorstelbaar geheugen. Alle eerdere levenservaringen dragen zij in zich. Wanneer we op reis ergens voor de eerste keer komen, kan het heel vertrouwd aanvoelen alsof we daar al eerder waren. Op sommige plaatsen voel je je heel gelukkig en op andere plaatsen heel verdrietig of angstig. Dit kan door vorige levenservaringen komen die hier met speciale gevoelens aan zijn verbonden.
 • Zielen zijn heel flexibel. Als je naar de hoek van de kamer loopt kun je nergens meer heen. Je moet je wel omdraaien om verder te kunnen. Zo is het ook in ons leven, je kan ineens vastzitten en dan moet je je wel omdraaien om verder te gaan. We leren bewust flexibel te zijn.
 • Onze ziel beschikt over fundamentele wijsheid, kennis en ervaring uit honderden levens. De flexibele ziel kan gebruikmaken van deze kracht om met het leven om te kunnen gaan.
 • Onze zielen communiceren met elkaar op een natuurlijke manier. We praten of dromen vaak over een zielenmaat. Je voelt bij dit soort ontmoetingen meteen een golf van liefde en je weet dat er iets speciaals tussen jullie is. Jullie zielen hoorden in vorige levens bij elkaar. Zielen kunnen al veel eerder met elkaar in contact zijn geweest lang voor zij elkaar in een lichaam tegenkwamen.
 • Zielen reizen ook. Overdag verblijft zij in ons lichaam, maar ’s nachts kan ze op een natuurlijke manier buiten het lichaam treden. Eigenlijk doen de meeste zielen dit. Waar de reis naartoe gaat? Daar waar zij het liefst wil zijn. Zij bezoekt spirituele leraren om snel te kunnen leren, maar zij kan ook dierbare vrienden bezoeken of reizen naar andere delen van het Universum.
 • Zielen hebben ook een onvoorstelbare helende kracht en kunnen ziektes voorkomen.

Er zijn methodes bekend die, als wij deze gedisciplineerd beoefenen, in onszelf kunnen ontwikkelen.

 • Zielen kunnen ons ook verjongen met hun oude ‘wijsheid kennis’ hierover.
 • Zielen hebben een enorm vermogen ons te helpen als we in ons leven tegen moeilijkheden aanlopen. Spreek je ziel gewoon in liefde aan en vraag haar om hulp. Blijf op haar afgestemd waar je ook bent en vraag haar te helpen problemen op te lossen en moeilijkheden te overwinnen. Vraag om haar zegening en zij zal zich vereerd voelen.

We zullen verbaasd staan hoe dit ons leven verandert.

 • De ziel is verbonden met de geest en kan haar wijsheid overbrengen op ons denken. Zij is verbonden met onze spirituele gidsen, leraren, engelen en andere verlichte meesters uit het Universum.
 • De ziel kan boodschappen opslaan in het centrum van het hart en alle andere zielencentra in het lichaam, zoals die van de organen en de cellen. Als je jezelf ontwikkelt in het maken van contact met deze krachtbronnen, kun je ieder moment beschikken over deze opgeslagen informatie.
 • De ziel is voortdurend op zoek naar kennis en is net als de geest heel leergierig. Zij leert van andere zielen en in het bijzonder van onze spirituele vaders en moeders.
 • Een ziel heeft de potentie om goddelijke Wijsheid en Kennis te vergaren en kan samen met heiligen, spirituele leraren, verlichte leraren en De Bron ons leven beschermen.
 • Zielen kunnen je belonen, maar ook waarschuwen. Als de ziel gelukkig is met wat jij doet, zal ze je reis zegenen, maar wanneer het haar niet bevalt wat je doet, kan zij je leven lastig maken. Ze kan relaties blokkeren of je zelfs ziek maken.
 • Je ziel kan je leven voorspellen. Wanneer je kunt communiceren met je ziel, kan zij je vertellen wat het leven voor jou in petto heeft.
 • Zielen volgen spirituele wetten en principes. De geest zal zich hier niet altijd van bewust zijn, maar onze ziel leeft absoluut alleen volgens deze wetten.
 • De ziel is onsterfelijk.
 • Veel zielen smachten ernaar om verlicht te worden. Ze hebben behoefte aan het verrichten van goede daden in de vorm van liefde, zorg, compassie, genegenheid, vrijgevigheid en vriendelijkheid. Steeds meer mensen zoeken naar de geheimen over de Wijsheid en Kennis van de ziel en het in praktijk brengen hiervan.

We weten nu waar onze ziel allemaal toe in staat is en mogelijk is er een verlangen ontstaan om nog meer te willen weten over de invloed van de ziel op ons leven.
In ieder geval kunnen we vaststellen dat onze fysieke reis onze zielenreis dient, maar de ziel blijft altijd de baas.

Gerelateerde artikelen

Anders bekeken

Door:

Er gebeurt veel in deze tijd! bij iedereen is het hard werken aan wat het leven ons momenteel brengt. Er worden op allerlei gebied verliezen geleden. Verlies van baan, geld, partner, huis enz enz. Hoe gaan we hier mee om

Lees verder

FemNa40