Stapjes doen

Weet jij wat je wilt? Weet wat je wilt! Dat is heel belangrijk.

Stel jezelf een doel, dat leert je te focussen.
Plan kleine stapjes, zodat de factor 'falen' NUL is.

En dat wil je toch?

 

Zorg je goed voor je lichaam?

Gezond zijn is ook bewegen. Ken je het Chinese spreekwoord: stilstaande wateren stinken. Zo is dat ook voor je lichaam. Je energie stroomt niet meer. De energiecentra gaan op slot. Er ontstaan grote stuwmeren van energie aan de ene kant en een zielig stroompje of helemaal geen stroompje energie aan de andere kant. Aangezien ons lichaam wordt aangestuurd door o.a. energiesignalen, kun je nagaan wat er nu gebeurd.

Organen krijgen geen stimulans meer, benen krijgen geen energie om te gaan lopen, enzovoort. Weet jij nog een paar voorbeelden? Zie je dat energiestroming heel belangrijk is voor je fysieke lichaam? Heb je wel eens de ervaring gehad dat alles om je heen 'lekker stroomt', dat je 'lekker in je vel zit'. Wat zegt dat jou? Beweeg!
Zorg dat je energie weer lekker stroomt!

Enig idee hoe?

Ja maar… Hoor je dat stemmetje? Wat zegt het stemmetje precies? Luister eens goed en schrijf het op.
Waarom denk je dat het stemmetje je deze boodschap geeft? Het eerste wat je te binnen schiet, is de grootste reden. Schrijf het op. Dus nu heb je de boodschap: 'Ik...' en de reden waarom je dit tegen jezelf zegt. Als je dat nu op papier ziet staan, wat gebeurt er dan met je? Schrijf maar op, alles wat uit je pen vloeit, is goed. Laat het stromen. Lucht het lekker op? Voel je je al een stuk vrijer?

Steuntje in de rug nodig?

Wil je jezelf nu een steuntje in de rug geven, dan heb ik een affirmatie (een leuk zinnetje) voor je, die je met alle positieve kwaliteiten kunt vullen: 'Ik hou van mezelf en accepteer mezelf vanaf de allereerste keer en vanaf het allerdiepste niveau, dat ik deze negatieve gevoelens heb ervaren. En ik kies er nu voor om al deze negatieve gevoelens te veranderen in... (vul elke positieve kwaliteit in die je wilt) vanaf nu en continu'. Schrijf deze affirmatie op een papiertje en zeg het een paar keer per dag hardop, voor een aantal dagen achterelkaar. En kijk wat er met je gebeurd. Verrassing!

Welke stapjes heb je gezet? Laat het mij weten!

Gerelateerde artikelen

FemNa40