Ik leef de werkelijkheid

Zie mij niet als een mislukking. Zie mij niet als een zwakkeling.

Zie mij niet alsof ik ziek ben en zie mij niet alsof ik alles kapot maak, alleen omdat ik niet in jouw illusie wil leven.

 

Ik ben geen illusie

Stop met zeggen dat ik niet mag voelen. En stop met zeggen dat ik het verleden maar beter kan begraven.
Stop met zeggen dat ik niet mag zijn wie ik ben omdat ik alles heel intens voel. Ik ben gestopt met leven alsof het een toneelstuk is. Jij mag leven in jouw illusie. Jij mag doen alsof. Maar stop ermee mij te dwingen hetzelfde te doen als jij.

Ik leef niet in een illusie. Ik leef in de werkelijkheid, al is de werkelijkheid soms nog zo hard en bitter. Ik ga me er niet voor verstoppen. Nooit meer.

Ik ben eerlijk en recht door zee, ik ga niet met die illusies mee. Ik spreek mij uit wat ik voel en leg uit wat ik bedoel. De waarheid komt soms aan als zweepslagen op je ziel. Ik weet hoe dat voelt. Ik ken de angst en de pijn. Ik ken het gevoel die achter de illusie schuilt. Ik weet wat voelen is en hoe diep dat kan gaan, daarmee begrijp ik dat je kiest voor het leven in een illusie.

Maar ik wil dat niet. Ik kan dat niet meer. Ik voel en ik voel intens. Ik voel mijn pijn diep in mijn ziel.
Verdriet, angst, boosheid, frustratie en machteloosheid. Maar dat is wat ik voel en dat mag er zijn. Ik ben geen illusie. Dat wat ik voel is wie ik in werkelijkheid ben.

Zo ben ik

Wanneer ik mijn emotie toon, zie mij dan niet als een zwakkeling. Want dat zou een illusie zijn. Zie mij niet als iemand die ziek is, want ook dat zou een illusie zijn. Zie de kracht die ervoor nodig is om te durven zijn wie ik ben en om te laten zien wat ik voel. Want dat is de werkelijkheid.

Zie wie ik in werkelijkheid ben. Zie ook mijn kracht en zie mijn licht. Zie mij zoals ik ben en niet zoals jij mij wilt zien omdat het dan makkelijker wordt voor jou. Ik wil gezien worden zoals ik ben, zoals mijn leven is. Ik wil geen masker op en me verstoppen voor de werkelijkheid zoals die is.

Ik wil zijn wie ik ben. Wie ik echt ben en niet zoals jij wil dat ik ben, want zo ben ik niet. Jij leeft jouw illusie en ik leef mijn werkelijkheid zoals ik ben.

Want zo ben ik...

Gerelateerde artikelen

FemNa40