Column: Hectisch weekje!

Het begon al vorige week zaterdag. ’s Morgens had ik nog een laatste belangrijke vergadering voor mijn evenement Larense Zaken, daarna door naar de kapper en toen naar het Ronnie Tober Foundation Gala.

Dit gala wordt jaarlijks door Ronnie en zijn man Jan georganiseerd, om zoveel mogelijk geld op te halen voor geestelijk- en lichamelijk gehandicapten, die dan een dagje mee naar een pretpark worden genomen.

 

Vele malen heeft Willibrord samen met zijn kinderen een videoverslag gemaakt van zo’n dagje uit. Hij kwam dan altijd ontdaan thuis. Het is natuurlijk van de zotte dat deze groep zo’n vergeten groep is en daarom is het fijn dat Ronnie & Jan zich over hen ontfermen. Kijk ook eens op www.ronnietoberfoundation.nl

Gala werd groot succes

Het gala werd gehouden in de kerk van Arnhem, die voor deze avond was omgetoverd tot een uiterst sfeervolle zaal met mooie kroonluchters. Vele bekende Nederlanders waren aanwezig, zoals o.a. Bettina Koeman, Sjoukje Dijkstra, society reporter Barbara Plugge en Frits Huffnagel.

Er speelde een live band en uiteraard trad Ronnie zelf op, maar ook Edwin van Hoevelaak (schrijver van 17 nummer 1 hits voor o.a. Jeroen v.d. Boom, Nick & Simon, Gerard Joling, Wolter Kroes e.v.a.), Dyanne en een imitatie Cher.

Maar het klapstuk van de avond was toch wel weer René Froger. Binnen no time had hij de zaal op zijn kop. Onze goede dierbare vrienden Ronnie en Jan genoten zichtbaar. De avond werd dan ook een zeer groot succes, zodat er in het voorjaar weer honderden geestelijk- en gehandicapte kinderen een dagje uit kunnen.

Larense Zaken

Begin van de week stond helemaal in het teken van het evenement Larense Zaken. Op het laatst moest natuurlijk toch nog van alles gedaan worden, ook al bereid je het nog zo goed voor!

Ik had verschillende media aangeschreven of gebeld om interesse te wekken. Zaterdags had de lijsttrekker, van de politieke partij voor wie ik dit evenement organiseerde, al bij Radio 6FM gezeten, er was ook nog een artikel verschenen in de Gooi- en Eemlander die dag, dus dat zat allemaal wel goed.

Inmiddels hadden er zich meer dan 100 ondernemers/belangstellenden aangemeld. Willibrord was nerveuzer dan ik. Hij riep heel de tijd maar: Oh wat ben ik trots op je, dat jou dat is gelukt! Heb je hier aan gedacht..., heb je daar aan gedacht...! Ik kan daar gelukkig heel goed mee omgaan. Op een of andere manier word ik dan altijd heel rustig van binnen.

Op de dag zelf werd ik gebeld door RTV Noord Holland, dat ze ’s avonds ook zouden komen om opnamen te maken. Ik snel de burgemeester bellen om toch te vragen of hij wel kon komen, want  in eerste instantie zou hij helemaal niet komen, omdat er een of andere commissievergadering was.

Prominente gastsprekers

Onze burgervader is redelijk gevoelig voor de media, dus hij kwam om de prominente gastsprekers Prof. Heertje, Hans Biesheuvel en Frits Huffnagel te ontvangen en de verslaggevers te woord te staan.

Tegen 19.00 uur kwamen de 100 belangstellenden naar de zaal, die gelijk helemaal vol was. Het 'feest' kon beginnen...
Het werd een zinderende avond, waar veel emotie getoond werd. Een compleet verslag kunnen jullie nalezen op www.gooiseondernemers.nl

Jaloers maken

De avond zelf heeft Renate Wijma, mijn compagnon van de Sociale Media Balie, het evenement verslagen als twitter jockey onder #LarenseZaken. Ook dit gaf een extra dimensie aan de avond.

Na afloop gingen wij op de foto met Prof. Heertje, die in eerste instantie heel breekbaar aandeed, maar al sprekende helemaal opleefde. Deze man is zo gedreven en geeft ook heel duidelijk aan waar het aan schort in Nederland.

Vroeger had ik mijn economieboeken van hem. Ik vond het dus wel heel bijzonder dat hij mij eind september beloofde op deze avond te komen spreken.

Renate en ik dus op de foto met de professor. Ik vroeg hem of hij twitterde. Nee, dat deed hij niet, maar zijn zoon Raoul wel! 'Stuur het maar naar hem op,' zei hij, 'dan wordt hij vast jaloers!'

In zwaar weer verkeren

De volgende dag word ik door PowNews gebeld. Zij hadden via de media vernomen dat de Larense Ondernemers in zwaar weer verkeerden en daar wilden ze wel een item over maken.

Toen ik in het Bonte Paard zat te wachten voor het interview, stond ineens Rutger met cameraman naast me! Ik besefte op dat moment wat anderen altijd eng vonden als Willibrord hen interviewde.

Beide heren hebben een enorme directheid, waar zeker politici niet altijd goed mee om kunnen gaan. Uiteindelijk viel het allemaal erg mee en ’s avonds hadden ze na het item van Danny, die door medewerkers van een ambassade zeer rake klappen had gekregen, Laren en haar situatie in beeld gebracht.

Anton Pieck dorpje

Ondanks dat het ook in ons dorp momenteel minder gaat, blijf ik super trots op mijn dorp. Het is het leukste en gezelligste Anton Pieck dorpje van Nederland. Gisteren is de IJsbaan midden op de Brink ook weer geopend en blijft tot en met de eerste week van januari staan.

Ik nodig de lezers van FemNa40 dan ook allemaal van harte  uit om eens naar Laren toe te komen en zelf te zien hoe fijn het hier is! Wie weet kom ik jullie tegen in het dorp!

FemNa40