Wondere wereld van de wetgeving

De afgelopen tijd ben ik veel bezig geweest met allerhande zaken omtrent voeding en verzorging. En dan loop je toch wel tegen aparte dingen aan.

Zo heb ik veel geleerd van Paul Penders over de geneeskrachtige werking van kruiden en begin ik ook steeds meer begrip te krijgen voor zijn soms wat emotionele reactie op allerlei zaken die momenteel via de media gehypet worden.

 

Sterke overtuiging

Paul is al sinds de jaren 70 bezig met de ontwikkeling en productie van gezichts-, haar- en huidverzorging met als overtuiging; NO ANIMALS NO CHEMICALS. In 1984 kreeg hij problemen met de Nederlandse overheid die zijn fabriek in Nederland wilde sluiten omdat hij weigerde op dieren te testen. Zijn stelling was heel helder; ik gebruik uitsluitend biologische, duurzaam geteelde en plantaardige ingrediënten, die hoef je niet op dieren te testen.

Dit is de reden geweest dat Paul Penders Nederland onder dwang heeft moeten verlaten. Pas in 2004 kwam er een verbod op dierproeven. En als je nu alle discussies leest over de wensen vanuit de overheid om juist de dierproeven te verminderen.

Ontwikkeling elixer

Een ander punt wat me werkelijk begint te storen is het feit dat je over bepaalde producten niet mag zeggen wat ze doen. Het oude familierecept Penders is ontwikkeld tot een elixer dat een geneeskrachtige werking heeft. Maar liefst 22 verschillende plantaardige ingrediënten vanuit het Oosten en het Westen vormen de basis tot het unieke LevensESSENTIE Gold. Dit elixer vormt de basis voor alle producten en heeft naast een verzorgende ook een helende werking.

Wat betekent dat nu in de dagelijkse praktijk?

Wij krijgen vragen van mensen die jarenlang last hebben van huidirritaties tot eczeem aan toe. Het enige dat uiteindelijk helpt zijn de hormoonzalfjes van de dokter. Gebruik die maar een tijdje … de huid wordt dun en gaat zelfs stuk. Ja de eczeem is dan even weg, maar je huid ook. En wat nog erger is; de hormonen komen in je lichaam terecht en zijn schadelijk voor de gezondheid. Kijk maar eens naar deze documentaire gemaakt door Nicolien Herblot.

Dry Skin Relief

Uiteraard is het ene huidprobleem niet vergelijkbaar met het andere huidprobleem, maar onze ervaring is dat veel mensen enorme baat hebben bij regelmatig gebruik van de Paul Penders Dry Skin Relief. Zeker geen product dat we zullen gaan aanbevelen als wondermiddel tegen eczeem, want het is een normaal verzorgend product. De reden van dit artikelen is de blije reactie die we van de week kregen van een 26-jarige gebruikster die altijd last had van zware eczeem op haar handen en geen last meer heeft door gebruik van de Dry Skin Relief.

Ziekmakende dokterszalfjes

En dan denk ik weer; zouden anderen het maar gaan gebruiken en daardoor geen ziekmakende dokterszalfjes hoeven te gebruiken. Maar we mogen er niets over zeggen. Want dan krijgen we gelijk de KOAG/KAG of een andere door de overheid gefinancierde instantie, op ons dak, die met een opgeheven vingertje roept dat er zonder goedkeuring geen medische claims mogen worden gedaan en vervolgens dreigt met boetes.

Hoe lang is het nog wachten dat ook onze overheid erachter komt dat juist plantaardige ingrediënten een geneeskrachtige werking hebben en uiteindelijk de chemische productie een halt toe roept? Ik ben bang dat het nog lang wachten wordt, er gaat immers helaas zo veel geld in de medische/cosmetische branche om dat de lobby richting de overheid te sterk is en blijft.

En toch … mocht je dus last hebben van eczeem, of juist alle huidproblemen wilt voorkomen, probeer gewoon eens de Paul Penders Dry Skin Relief. Voor je gezondheid kun je namelijk niet afhankelijk zijn van onze trage en zeer beïnvloedbare (Euro’s) overheid!

Gerelateerde artikelen

After Summer

Door:

De meeste mensen hebben de vakantie inmiddels weer achter de rug. We genieten nog na, maar hebben ook ons vizier weer op de toekomst gericht.

Lees verder

FemNa40