Geen voornemen, goed voornemen?

Allereerst de beste wensen voor een puur, gezond jaar en dat in dit nieuwe jaar alle dromen maar uit mogen komen!

Goede voornemens, makkelijker gezegd dan gedaan. Onderzoeken wijzen uit dat voornemens gedoemd zijn te mislukken, dus dat doen we dan maar niet.

Toch raar dat afvallen al jaren in de top 5 staat van goede voornemens en we vervolgens alleen maar zwaarder worden.

Het is bewezen dat het heel lastig is om gelijktijdig je voedingspatroon te wijzigen en meer te gaan bewegen.

Shakes

Is dan een afslankmiddel een betere oplossing? Je bent in ieder geval lekker snel van de eerste kilo`s af.
Het onderzoek dat hiernaar gedaan is, gaf als uitkomst dat je eigenlijk meer gaat eten als je andere momenten een shake/reep gebruikt.

Ben je lekker bezig en eet je als ontbijt en lunch shakes en reepjes, dan eet je daarna `s avonds een extra grote portie of heel suikerrijk, als beloning.

Anders

Doe het dit jaar eens lekker anders, denk eens anders. Wanneer je van jezelf verwacht dat je tig kilo kwijt wilt, word je teleurgesteld. Ga voor gezond en maak je keuze daarin. Dit is makkelijker en smakelijker dan je zo zou denken.

Sla nooit een ontbijt over, kies als lunch voor een salade met een heerlijk vers volkoren broodje, tussendoor een kop groentesoep, `s avonds lekker groenten, wat aardappelen en een klein stukje vlees of vis.

Extra groenten zorgen voor een stralende huid, goede darmfunctie en een gezonder gewicht. Kies voor gezond vandaag en maak daar goede, lekkere keuzes in. Dat moet kunnen lukken, toch?!

Verwacht niet teveel van jezelf, maar wees trots op jezelf.

Gerelateerde artikelen

Eet je beter!

Door:

Wij worden dik en ziek van onze westerse manier van eten! Ons voedingspatroon moet vooral uit 'gemak' bestaan: pakjes, zakjes, als je maar niet hoeft na te denken welke kruiden en over wat ergens nog meer in moet!

Lees verder

FemNa40